Fii bun si ajuta!

luni, 14 ianuarie 2008

Chiar ai nevoie de un 4x4 în oraş?



Gherţoiul de oraş, imediat ce pune mâna pe nişte bani, simte nevoia să se umfle în pene ca să crape vecinul de ciudă şi duşmanul de oftică, că are el bani şi valoare. Pe măsura frustrărilor şi a dorinţei de grandoare, că nu degeaba avem măgăoaia numită Casa Poporului, românul ajuns îşi bagă banii în maşini, pe cât posibil, mai mari şi mai scumpe. Apoi umblă prin oraş cu 30 de km/oră, respiră aerul plin de noxe la care contribuie din plin jeepanul său şi se plânge că nu găseşte un loc de parcare. Plăteşte scump ori de câte ori trebuie să-şi facă plinul, pentru că matahala pe patru roţi consumă pe măsură, iar în caz că de la înălţimea tancului lui urban nu vede vreun pieton care-i taie calea, un copil de exemplu, are toate şansele să-l omoare şi să sfârşească nefericit la închisoare.




Dacă eşti pe punctul de a-ţi lua o maşină şi te-ai gândit la un 4x4, ţine cont şi de asta:
  • poluează mai mult. Poate ai vrea ca familia ta, eventual copii tăi, să respire un aer mai curat;
  • ocupă un spaţiu mai mare şi îţi va fi mai greu să găseşti un loc de parcare;
  • consumă mai mult combustibil, e mai greu de întreţinut;
  • e mai greu de manevrat, mai greu de parcat;
  • dacă accidentezi un pieton rişti să-l ucizi. La fel şi în caz de accident cu alt automobil.

Dacă îţi cumperi un automobil ca să mergi cu el în oraş unde poluarea e şi aşa mare, nu sunt locuri de parcare suficiente iar viteza medie ajunge la 30km/oră din cauza traficului, hai să fim serioşi, chiar ai nevoie de un 4x4?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Imi place blogul tau. Noi scriem despre Delta Dunarii. Cred ca avem ceva in comun.
:) Bafta la sensibilizare!

Anonim spunea...

Sunt de acord cu tine, dar, pe de alta parte, cu gropile care sunt la noi, ii inteleg si pe cei care isi iau un 4*4 sa mearga prin oras. Oricum, ceva ma face sa cred ca nu asta e motivul pt. care vor 4*4

Anonim spunea...

de asemenea de acord cu tine, dar crezi ca cei ce isi iau 4x4...ma rog..cei din categoria descrisa de tine cel putin (care s-au trezit peste noapte cu banii si vor sa arate asta)...citesc blogul asta...si mai ales...reuseste sa ii si miste?